2013. január 14., hétfő

Kézműves termékek online értékesítése


A kézműveskedést először mindenki a saját örömére végzi, majd a rokonokat, barátokat lepi meg az elkészült munkákkal. Később, ahogy nagyobb gyakorlata lesz az adott technikában, egyre bonyolultabb, kifinomultabb alkotások születhetnek. Ilyenkor vetődik fel, hogy akár forintosítani is lehetne a befektetett alapanyagot, időt, energiát. De mégis hol? Ime néhány hazai és külföldi oldal termékeid értékesítésére.

Magyar:


Külföldi:
Legnagyobb nemzetközi online kézműves portál. A listázási díj 0.2 USD (4 hónapra), az eladási jutalék 3.5%.
Nagy közösségi élettel, ha sikeres szeretnél lenni csatlakozz csoportokhoz, készíts Treasury-ket, válaszd meg jól a kulcsszavakat, készíts vonzó képeket.
Rengeteg kiegészítő szolgáltatás.
Art Fire
Nagy nemzetközi online piactér. Nincs listázási díj és eladási díj, helyette havi 12.95 USD-ért korlátlan számú terméket tölthetsz fel, termékenként 10 képpel!
Csakúgy mint az Etsy-n, rengeteg kiegészítő szolgáltatást biztosítanak ingyenesen.
A legújabb online nemzetközi kézműves portál. Listázási, feltöltési, boltnyitási díj nincs, egyedülállóan alacsony, mindössze 2%-os eladási jutalék van. Etsy-s termékeidet pár kattintással áttöltheted (http://help.goodsmiths.com/customer/portal/articles/330050-using-the-listing-import-tool)
DAWanda
Német, angol és francia platformú kézműves portál. (Az angolt linkeltem). Listázási díj csak a német oldalon van, eladási jutalék egységesen 5%. (A német platformon több elérhető lehetőség van, ezért a különbség.)  A termékleírásnak olyan nyelven kell íródnia, amilyen platformra feltöltöd. Tehát a német platformon nem árusíthatsz angol leírással!
Akárcsak az Etsyn, lehetőség van kuponozásra.
A felhasználók kívánságlistákat hozhatnak létre, amit egyszerűen megoszthatnak a közösségi portálokon.
Válogatások is készíthetőek, a funkció neve Pinboard (Meskán Szemezgető, Etsyn Treasury)
Ezt az oldalt azoknak ajánlom, akik már felépítették a saját márkájukat. 
Havi díjuk van, ami a feltöltött termékek számától függ (0-29.99 USD/hónap). Tulajdonképpen egy közösségi webáruházat lehet bérelni.
5 USD havidíjért bármennyi terméket feltölthetsz, semmilyen plusz költség nincs.
Online webáruházat bérelhetsz havi 19-49 Euroért. A webáruházak testre szabhatóak, szinte minden funkcióval amit alapvetően egy webáruháztól elvár az ember.

Fogjunk össze és változtassunk a kézműves termékek megítélésén!


7 megjegyzés:

  1. Köszönöm, ezt a remek összefoglalást. Azért kerek úgy lenne, ha a magyar oldalak feltételeit is megírtad volna. Engem ugyan nem érint, de biztos érdekes lenne :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm a tájékoztatót , így legalább a külföldiek feltételeit is megismertem, a magyarokat pedig könnyedén elolvasom :) és máris kerek az egész :).

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, nagyon hasznos!
    Követni fogom a blogod.

    VálaszTörlés
  4. A magyar oldalakon könnyű megtalálni a felhasználási feltételeket, néhány külföldin eléggé kellett kutakodni mire ráleltem.

    Örülök hogy hasznosnak találtátok. :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves szerkesztő, kézműves témában szeretnénk cikket készíteni az egyseg.org -ra. Kérem, vegye föl velem a kapcsolatot. Címem rasta.brotha@gmail.com. Kösz, üdv: r.

    VálaszTörlés
  6. Szeretném tudni, van-e a fentiek között olyan oldal, ahol "számlakptelen" is értékesíthet, mint a Meskán!? Köszönöm! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha valaki eladásra készít terméket, az kereskedelmi tevékenységnek minősül és mindenféleképpen számlaképesnek kell lenni hozzá.

      Törlés

Valami eszedbe jutott az olvasottakról? Mondd el, hogy tanulhassunk belőle! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...